دو شاخصه شناسایی توهمات پارانوئید (۱) آمادگی ذهنی پذیرش سستترین شواهد در حمایت از باورهای غیرواقعی و (۲) عدم توانایی در تشخیص شواهد و ادله مستحکمی است که افکار پارانوید را رد میکند.[۲]
Your browser isn’t supported any longer. Update it to find the very best YouTube encounter and our hottest functions. Find out more
فرد مبتلا به پارانوئید دائما به همسر خود شک دارد و رفتارهای خشونتآمیزی از خود بروز میدهد.
برای کسانی که در دوران کودکی واکسیناسیون انجام ندادهاند، واکسن زونا موجود است. افراد ۵۰ ساله و بالاتر باید دربارهی این واکسن با پزشک صحبت کنند.
این داروها عبارتند از: آسیکلوویر، فامسیکلوویر و والاسیکلوویر.
آزمایشها نشان دادهاند که واکسن بیخطر است، با این حال بعضی از کودکان ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:
محل بثورات زونا میتواند متفاوت باشد. اگرچه این عارضه ممکن است تقریباً در هر نقطه از بدن ظاهر شود، اما بیشتر آنها روی نیم تنه بالای بدن و صورت (از جمله چشم، گوش، دهان و کمر) اثر میگذارند. این بثورات مشخصه به صورت نوار مانندی هستند که فقط در یک طرف بدن (راست یا چپ) تأثیر میگذارند و معمولاً از خط میانی کمر عبور نمیکنند.
در صورت ایجاد نورالژی پس از هورمونی، گزینههای درمانی مختلفی وجود دارند، از جمله کرمهای موضعی مانند کپسایسین، لیدوکائین، داروهای ضد انعقادی مانند، گاباپنتین (نورونتین)، پرگابالین، داروهای ضد افسردگی و تزریق گلوکوکورتیکوئید داخل رحمی، ممکن است برای بیمارانی که به داروهای معمولی و اقدامات درمانی پاسخ نمیدهند، مفید باشند.
اگرچه اکثر افرادی که زونا میگیرند فقط یک بار به آن مبتلا میشوند، اما افرادی هستند که با تمام شدن دوره بیماریشان، بیماری دوباره در آنها عود میکند. زونا در افراد مسن و در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف شایعتر است.
آنها همچنین ممکن است به جلوگیری از عوارض احتمالی بیماری زونا برای زن باردار که گاهی با زونا روبرو میشوند، کمک کنند.
مهم است که به یاد داشته باشید که بیماری زونا نادر است. بسته به بدن افراد، این عارضه میتواند تهدید کننده زندگی باشد. اگر ضایعات پوستی عجیبی دارید، مهم است که به زودی به پزشک خود مراجعه کنید.
[۲] افراد پارانوئید معمولاً فکر میکنند که دیگران برای آزار و اذیت آنها میکوشند یا فکر میکنند که دیگران به دنبال توطئه علیه آنها هستند.
به همین دلیل، روانشناسان معمولاً فرد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید را تا بعد از ۱۸ سالگی تشخیص نمی دهند.
جوش پوستی که شبیه جوش آبلهمرغان است ولی تنها در مناطق خاصی دیده میشود.